Återbesök

I dag var var jag på Ersta på återbesök.
Fick träffa dietisten och en sjuksköterska.
Vi pratade lite och jag fick berätta vad jag äter på en dag... Diestisten kom fram till att jag äter för lite..
Måste få i mig mer proteiner, mejeri-produkter och jag måste få i mig mer vätska. Ska jobba på det!
Därför jag har så lite ork trode dom. Sa att jag blir helt slut efter promenad med hunden och dom berättade att så här långt efter operationen ska man vara pigg och orka massa...men så känner inte jag. Men som sagt, mer proteioner så ska jag nog känna mig piggare!



Var på en arbetsintervjuv i dag också. Spännande! Kändes jätte bra men vi får se hur det går.

Liiite skillnad...?

126,8 kg


111,3 kg
111,3 kg

Skavande lår..

Har precis fått tips på något som hjälper mot skavande lår!
Tänkte beställa hem och hoppas på det bästa! Vore ju underbart om det fungerade!

http://www.loplabbet.se/store/alla/bodyglide/bodyglide-anti-blister-chafing-stick.html 



Apiforce

Tog min första Apiforce i dag! =)
Känns spännande och se hur det blir...om man märker något alls..
Tack kära Anna för tipset!



Haft en sjukt dålig dag

Haft en sjukt dålig dag i dag... Känner mig allmänt nedstämd.
Vet inte om det "bara" är det med barn som tynger mig eller om det är annat också.
Känner ingen direkt glädje...vill bara sjukskriva mig och ligga hemma under täcket.
En av mina bästa vänner och kollega(skrivbordet mitt emot) är gravid också. Självklart är jag jätteglad för hennes skull....men så klart får det mig att bli påmind varje dag... Jobbigt.


Men det fungerar bra med magen i alla fall. Glömde att tejpa ärren i dag men det kanske är bra för huden att vara utan tejp ibland också.
-15,5 kg var det i går när jag vägde mig! Börjar kännas rätt bra på kläderna.

Mer kläder på trdera

Har precis lagt upp lite mer kläder på tradera. Gå gärna in och titta!

http://www.tradera.com/listing.mvc/itemlisting?ftgnr=2810570

Fredag

Sambon har hämtat bonusdottern i dag. Så i kväll blev det Super Mario spelande och lite fredagsmys.
Chips. Kan faktiskt äta det utan att må dåligt.. Det enda jag dumpat på än så länge är glass. Har fått ont i magen ibland när jag ätit men det har gått över rätt fort igen.

Har mått jätte dåligt i dag. Varit ledsen. En kompis berättade att hon är gravid igen. Hon ska ha i mitten av nov. Självklart blev jag jätte glad för hennes skull....men sammtidigt jätte ledsen för vad jag kanske inte kan få..
Uch, jobbigt... Vill bara lägga mig under täcker och ligga kvar där resten av livet....¨
Det är ju inte Helt säkert att jag inte kan få barn...men ändå är det så jobbigt... Vet inte när jag ska ta kontakt för att ev få hjälp...behöver nog gå ner så att jag är under 100 kg i alla fall.


Op-klädsel..

Här har jag precis bytt om till de fiiiina kläderna och är fit for fight för operation..




Agrafferna...

100media_imag029 (MMS)

Agrafferna...


Så här såg jag ut dagen efter opn.

100media_imag027 (MMS)

Så här såg jag ut dagen efter opn.


-14,4

-14,4 kg i dag!!! Känns helt sjukt bra! ...synd bara att jag inte ser det! Känner det lite på kläderna bara..

Var på Ersta i fredags. Fick jätte on ti magen på eftermiddagen i torsdags. Sen hade jag ont hela kvällen och mådde lite illa. Fredags morgon kändes det bra men när jag ätit frukost kom värken tillbaka och satt i hela förmiddagen. Ringde Ersta och sa att jag hade ont. Niklas som opererade mig ringde tillbaka och frågade om jag hade möjlighet att komma dit. Sa att jag var på jobbet och det är ju en bit att åka hem till Sthlm men han sa att jag skulle komma förbi Ersta på vägen hem.
Var där straxt efter 4. Han klämde lite på min mage och jag berättade att jag kände mig bättre. Han sa att jag kunde åka hem och om jag får akut ont i helgen så får jag åka in till Ersta igen annars ska han ringa mig på måndag.
I helgen har jag inte haft ont så det känns bra. Kanske var äpplet jag åt som jag fick ont av...kändes konstigt att man skulle ha ont i 2 dagar av det.. Men men skönt att jag mår bättre nu iaf!

Op-berättelse..

Nu äntligen tänkte jag att jag skulle skriva ner min operations berättelse innan jag glömmer bort allt..

Fredag 1 april

11:20 var jag på Ersta för att träffa narkosläkaren. Anmälde mig i receptionen och fick sedan gå upp till våning 2. Efter ett tag kom en sjuksköterska och ropade upp mitt namn. Jag frågade om sambon fick följa med in och det gick bra.
Vi fick komma in och sätta oss i ett litet rum sjuksköterskan började prata om operationen. Hon sa att i dag, fredag, efter att jag pratat med henne så skulle jag få träffa narkosläkaren efter det sjukgymnasten och efter det skulle jag upp till labb och lämna prover..  Hon frågade om mitt personnummer och berättade lite allmänt om operationen (sånt som man redan läst massa om och fått info om på olika möten).
Hon berättade att jag kommer gå in själv till operationen och där kommer jag att få lägga mig på en säng med armarna rakt ut och benen särade åt varsitt håll. Kirurgen ska alltså stå mellan mina knän och utföra operationen! Men sköterskan förklarade att kommer att ha trosor på mig så jag kommer inte ligga där och vara ”bar”... Hon frågade om jag hade problem med höft eller ben om det skulle gå bra för mig att ligga så (med benen i sär) och det sa jag att det nog skulle göra... Hon sa att efter operationen kommer de att flytta mig från operationsbordet till ”min” säng och den kommer stå till höger så då när de väcker mig efter operationen så ska jag hjälpa till lite att flytta mig.... Mmm, det ska jag göra..! Hon berättade också att min tid på måndag hade ändrats. Jag ska inte vara där 7:00 utan 7:30 så ska jag infinna mig på Ersta, hon trodde att jag var nr 2 i operationskön!
Jag frågade om jag måste tvätta håret både dagen innan operation och på operationsdagen. Men hon sa att det räcker om du tvättar det ena gången.
Sedan mätte hon min midja och jag fick gå och väga mig. Sa till henne att vågen hemma visade mycket mindre i morse! ...berättade att jag faktiskt gått ner 5 kg under de 2 flyt-veckorna... Fick ett papper som jag skulle fylla i och sedan lämna i ett fack i receptionen och sedan fick jag ett papper med olika klister-lappar på som jag skulle lämna på labb så att det skulle veta vad det var för prover jag skulle ta.

Efter det följde hon oss till rummet där narkosläkaren satt och visade oss in. Narkosläkaren var en tjej! Hade föreställt mig en kille...men det kändes bra att det var ej tjej! Hon var jätte trevlig och där inne gick det fort! Hon bara konstaterade att jag ska göra en gastric Bypass på måndag frågade om mitt personnummer och om min vikt. Hon antecknade mitt BMI på ett papper. Hon frågade om jag opererats eller varit sövd förut men jag berättade att jag varken opererats eller varit sövd, det är min första gång. Sen hade inte hon så mycket mer att säga. Vi tackade och gick för att träffa dietisten.
Jag gick i väg själv med dietisten. T satt kvar i väntrummet och vaktade grejer+jacka. Dietisten berättade att det är viktigt att jag kommer upp och rör mig så fort so möjligt efter operationen, för att förhindra blodproppar och så visade hon en liten typ ”tuta” som man ska andas i. Minst 5 djupa andetag varje halvtimme ska man ta för att förhindra lunginflammation & vätska i lungorna.

På labbet var det rätt lång kö! Vi fick sitta i ca 30 min och vänta tills mitt nummer äntligen blev uppropat! Sambon följde med och jag satte mig ner och hon spände på ett ”spännband” runt vänster arm och började leta efter ett bra ställe att sticka på.. tror hon var polska hon pratade inte så bra svenska och hon var inte så sympatisk heller...men hon var duktig och snabb! Tjoff, tjoff så var det klart och hon hade tagit 4-5 rör med blod!

Sen begav sig sambon och jag hem igen! 


Söndag 3 april

På kvällen duschade jag noga och skrubbade hela kroppen. Sambon hjälpte till att skrubba ryggen också och sen tvättade jag håret. Renbäddat och fint i sängen gick jag och lag mig. Det blev rätt sent, ca 23 var nog klockan men det spelar ju ingen roll tänkte jag efter som att jag ändå inte kommer kunna sova… Zzzzzz...


Måndag 4 april

Vaknar av att klockan ringer. Hade ställt den på 6:00 tror jag det var. Vaknade och hoppade in i duschen igen. Skrubbade av hela kroppen och klädde på mig rena mjukisbyxor och huv-tröja sedan var jag fit for fight. Tänkt att operationsdagen redan var här! Det har gått helt sjuk fort och nu ska man äntligen göra detta som man funderat på i flera år och väntat på i ca 5 månader! Vi åkte i väg till Ersta. Betalade parkering till ca 10 och gick in. Åkte upp till våning 3 gick in och anmälde mig i receptionen, kvinnan som satt där pekade neråt i korridoren och sa att vi kunde sätta oss i väntrummet där. T och jag traskade dit. Är så glad att han var med hela tiden! Älskar dig massor och är så glad att jag har dig!
När vi hade suttit en stund i väntrummet kom kirurgen in. Han presenterade sig som Niklas Heibel. Han sa att han skulle rita på min mage och frågade en sköterska vilket rum jag skulle till. Rum nr 6 sa hon och vi gick dit. Fick första sängen bredvid dörren. Den var fint bäddad och det låg en hög med opertions-kläder på den. Kirurgen hämtade att lakan och lag över hela sängen sen fick jag lägga mig där och han började rita streck & kryss på magen. 6 markeringar blev det. Sedan satte han sig ner och pratade med mig. Han berättade att det INTE är så att ”smala människor är lyckliga och tjocka människor är olyckliga”. Nej det vet jag väl.. Och att magsäcken går att återställa men det är inget dom gör på Ersta.. Han ville nog bara vara säker på att jag vet vad jag gör..och det gjorde jag!! ...eller hoppas att jag gör i alla fall!
Efter en liten stund kommer en sköterska in. Hon visar mig hur jag ska klä mig inför operationen... Högen med kläder på sängen var alltså ett par höga sockor, ett stort vitt nattlinne med knappar i fram, ett par stooora vita boxertrosor, en blå rock med knytband runt midjan och 2 fotskydd som jag ska ha ovanpå sockorna. Jag fick även en liten plastpåse där jag skulle lägga saker jag ville ha med till uppvaket tex mobil och kanske tandborste och så om jag skulle bli kvar där över natten. Gick in på toaletten och böt om. Kommer ut och visar för kära T hur snygg jag blev i den nya klädseln och han fotade mig på min begäran! Satte mig på sängen i min nya härliga mundering och väntade...en sköterska kommer in med en liten mugg med tabletter och en Liten mugg med Lite vatten! ”Alla dom tabletterna med det lilla vattnet ” säger jag och tittar frågande på sköterskan.. Hon nickar så det är bara att börja svälja ner dom och snåla på vattnet så gott det går..! Hon säger att jag är nr 2 in på operation och vid 10:50 ska det vara min tur! Klockan har då hunnit bli ca 9-9:30.
Lägger mig ner på sängen, sambon och jag småpratar lite. Skickar i väg SMS till några nära och kära; ”10:50 är det MIN tur. Tänk på mig då!
En sköterska kommer in, ”Nu ringde dom från operation och det är din tur nu!” Va?!?! Redan?!? Hinner knappt reagera.. Sköterskan ber mig hjälpa till att dra med min säng till operation. T får följa med till hissen där vi pussar och säger hej då och jag gå in på Operationsavdelningen…
Där inne ställer vi min säng i en liten ”vrå” bredvid en annan tom säng. Hon säger att jag får vänta här ett tag. Lägger mig på sängen 2 sköterskor kommer fram den ena sätter en kanyl i min vänstra han den andra står och småpratar lite med mig. Jag får en sån där ”mössa” som jag ska sätta över håret. Jag kliver upp från sängen och vi går in till operationssalen, tittar på klockan 09:50. 1 timme för tidigt!
Jag lägger mig på operationsbordet, armarna rakt ut och benen i sär. Det är massa folk i salen, det presenterar sig - vad de heter och vad de gör, men jag kommer inte ihåg varken namn eller titlar... De lägger täcken på mina ben och de påminner mig om att efter operationen så ska de flytta mig till ”min” säng, jag ska hjälpa till att flytta till höger. De sätter en mask för munnen & näsan de ber mig andas i den. Det börjar sticka lite i händerna....armarna....de sprutar i något i dränaget jag har på handen och någon säger ”God natt”....

”Vakna M, du måste vakna nu...” Groggy och yr börjar jag försöka flytta mig till höger...rycker i ”staketet” de satt upp på höger sida av sängen.. de har ju bett mig att hjälpa till att byta säng... ”Nej! Lägg dig ner! Ta det lugnt!” säger en sköterska och drar ner mig i sängen igen.. Jaha...jag har tydligen redan bytt säng...!

Vaknar till och från. Ont...ber om smärtstillande de sprutar in något i kanylen. Vaknar och somnar.. Ber om min telefon någon tar fram den ... Somnar..vaknar.. Telefonen ligger på bordet bredvid mig...men bordet känns såååå långt bort.. Ont! Ber om mer smärtstillande! Somnar..  
Kirurgen som opererade mig kommer in och jag hör att han börjar berätta att operationen går bra men han märker hur groggy jag är och avslutar: ”Det är ingen idé att jag berättar något för dig för du kommer ändå inte ihåg det sen...” Och så går han igen..

Då och då kommer nya sängar med nyopererade personen in på uppvaket. Törstig! Får en pinne med en fuktig liten ”skumgummi-bit” att suga på.. Sköterskorna byter av varandra.. En man ligger i en säng lite längre bort på samma rad som jag..han gnyr och ojar sig..han har nog mycket ont..

Samlar krafter och SMSar T. ”Nu.. Ont.. Älskar dig. Puss

De kommer och vill att jag ska gå på toa och kissa. Känner mig Helt borta! Vinglar upp från sängen och in på toan. Tittar mig i spegeln. Vit som ett lakan! Mår dåligt! Ont! Sätter mig på toan och försöker slappna av.. Sitter där och halv-sover...det går inte att pinka! Efter ett tag kommer en sköterska in. ”Det går inte” säger jag och får gå ut och lägga mig i min säng igen.

Solen skiner ute. De tvingar upp mig och jag får sätta mig i en stol..de öppnar fönstret så jag ska få lite frisk luft... Vet ej vad det handlade om men min säng-granne berättade att hon hade hört något om blodtrycksfall...kanske var det..?

Patienterna försvinner från uppvaket.. Jag som var näst först in är näst sist där ifrån. Har varit där jättelänge! Ont och trött! De rullar ner mig på avdelningen klockan är 16:05 och jag SMSar T: ”Är på rummet nu”. 

T kommer in och sätter sig vid mig. Äntligen var det gjort. Mår dåligt..ber T höra av sig till folk och meddela att det går bra. Helt vit i ansikte. Han knäpper en bild på mig och skickar till mamma.. Får veta sen i efterhand att mamma bröt ihop när hon såg bilden! Helt vit i ansiktet och ser jätte dålig ut...!

19:00 var besökstiden slut, T åker hem och jag somnar.. Vaknar vid 21..går in på toa för att försöka pinka..och det gick! På 3e försöket kunde jag pinka! Gick lite i korridoren..lag mig i sängen.. På natten kom de in varannan timme och tog tempen och puls. Hade syrgas hela natten, sov jättedåligt.. Helt torr i halsen men fick knappt dricka något! Fick smärtstillande med jämna mellanrum.


Tisdag 5/4

Frukost 7:00. Fick order om att vara uppe och röra mig så mycket som möjligt under dagen. Kände mig lite snurrig och hade lite ont efter frukosten så jag gick och lag mig en stund. Dagen gick ganska fort. Vi fick en lista där vi skulel fylla i hur mycket vätska vi fått i oss under dagen. På eftermiddagen kom älskade T på besök! Vi spelade lite kort och tittade på min uppblåsta mage...


Onsdag 5/4

Frukost 7:00. Tog 2 dl yoghurt, det smakade sjukt gott efter som man inte fått i sig annat än nästan bara vatten på 2 dagar!! Sen hade alla vi som opererats på måndagen möte med dietisten.

Klockan 12:00 var det lunch, varm Kelda-soppa och sen fick man åka hem!! T hämtade mig! Vi stannade på apoteket på vägen hem och jag hämtade ut massa olika mediciner som jag fått på recept.

På eftermiddagen skulle sambon jobba men då kom min mamma och hälsade på! Mådde rätt bra tills det var dags för middags soppan. Mamma gjorde i ordning Kelda-champinjon-soppa. Fick knappt i mig något alls mådde jätte dåligt och fick gå och lägga mig!

Men det var skönt att vara hemma! Operationen var gjord och det hade gått bra!


I dag

Vägde mig i morse...kan inte hålla mig till att bara väga mig 1 gång i veckan...i dag stod vågen på 114,1 kg!!
Alltså i dag, precis 1 månad efter opertionen -12,6 kg! Härligt!!


Meeeen...min men har fortfarande inte kommit.. Har inte haft mens på...jaa..jag minns knappt när! Har ju haft väldigt oregelbunden ända sen jag började med p-stav och det måste vara ca 7-8 år sedan!
Men nu har jag inte haft något preventivmedel alls sedan januari 2010 och vad jag kan minnas har jag bara haft något som liknade mens 1 gång sen jag slutade!!
Hoppades mensen skulle komma tillbaka...men inte....! Om jag inte fått någon mens när jag börjar närma mig 100-105 kg så ska jag kontakta en gynekolog tänkte jag..får se vad man kan få för hjälp där...



Började i dag skriva på min operationsberättelse och den blev lååång! Lägger upp den här så fort jag är klar!



RSS 2.0