Tillbaka på jobbet

Tillbaka på jobbet igen. Känns skönt men fortfarande orolig att smärtan/magkatarren ska komma tillbaka.. Ska iaf inte stressa nu. Ska ta det lugnt. Saker och ting får ta den tid det tar. Vill int planera så mycket på helger och kvällar heller. Får ta saker och ting som det kommer. Tack finaste fästmannen för attt du tog hand om mig när jag var sjuk. Du var så fin som var med på sjukhuset hela tiden och du satt där i din obekväma stol och sov. Och när jag kom hem från sjukhuset hade du städat och fixat hemma. Kärlek!

Har varit inlagd

Hr ju mått jättedåligt senaste veckan. Har trott att det varit illamående pga graviditeten.. Var hemma från jobbet i måndags för jag hade jätte ont i magen. På tisdagskvällen fick jag enorma magsmärtor och T fick köra min akut till Danderyd sjukhus. Hade jätteont och smärtorna kom i vågor. Dom viste inte riktigt var det var men dom trode att det var något pga min Gastric Bypass. Var en natt på Danderyd och fick morfin på natten pga smärtorna. Fick åka ner till gyn-akuten på onsdag fm för att se om det möjligen var något pga graviditeten. Allt såg bra ut och vi fick se fosteret! Det såg ut som en liiiten räka med hjärtslag! Otroligt! Men allt var bra med det som tur var. Läkaren på Danderyd skickade vidare mig till Ersta efter som dom trode smärtorna hade sambang med min GBP. Kom till Ersta onsdag em och hamnade på "akut" väntelista för att få göra gastroskopi. Dom trodde att det skulle bli av sen tp åkvällen eller natten men massa annat akut kom in så jag fick vänta.. Hade jätte ont på natten igen och fick smärtstillande. På torsdag fm fick jag äntligen komma ner och göra en gastroskåpi. Det var så jävla obehagligt. En slang rakt ner i halsen för att se magsäcken. OBEHAGLIGT!!! Läkaren konstaterade att jag har magkatarr. Det finns itne så mycket att göra åt det efter som att jag är gravid och inte får ta vilka läkemedel som hellst.. Så fick vara kvar på Ersta och äta lunch, soppa & pannkaka. Det gick bra så på eftermiddagen kom läkaren och sa att jag fick åka hem! Äntligen! Magkartarren läker av sig själv med tiden och jag har faktistk peppar peppar mått rätt bra sedan jag kom hem i går. Magkatarr kan man få vare sig man är operarad eller inte och det framkommer ofta pga fet mat eller stress. Så för min del tror jag att det var stress. Vi har ju precis flyttat. Mycket att göra, fixa i ordning packa upp. Folk som vill komma och hälsa på och se nya lägenheten. Så nu ska vi bara ta det lugnt några veckor fram! Skönt!!

Dålig

Har mått sjukt dåligt de sista dagarna! Har järre svårt att äta! Mår illa!! Gick ner 1 kg förra veckan.. Är orolig för hur detta ska gå?! Ska jag må så här dåligt i 9 månader?! Är jätte trött också..antagligen för att jag knappt få i mig något.. Känns som en ond cirkel.. Alla tjatar på mig att jag ska äta...JAG VET!! ..men det är inte så lätt när man mår så illa! Hoppas jag mår bättre nästa vecka.

Vecka 6 eller 7..

Jag är alltså i vecka 6 eller 7..bror lite på hur man räknar.. Känns så overkligt! Har laddat ner en gravid-app på mobilen så att jag kan gå och kolla på den med jämna mellanrum för att på minna mig själv..! =) Har bokat inskrivningsbesök på mödravården. Ska dit den 8 mars. Spännande!! Har mått liiiite halv-illa de 2 sista mornarna och i dag efter att jag ätit lunch kändes det också som det vände sig i magen...

Söndag

Har så svårt att fatta. Är jag verkligen gravid? Man vill ha något slags bevis, eller se det för att man ska fatta. Har gjort 4 positiva tester i fall så det känns rätt säker men ändå inte. Har surfar runt på massa olika gravidsidor och räknat ut att jag ca är i vecka 6. helt sjukt! Tycker inte att jag känner nåt av det..kanske är lite extra gasig i magen bara...om det nu är pga det..? Skrev detta inlägg via mobilen i går söndag..men det blev tydligen inte publicerat då..

Heeeeelt sjukt!

Ååå, helt sjukt!! vi var ju hos gyn i torsdags..det gick bra. Hon frågade lite allmäna frågor och frågade när jag hade mens sist.. Hmmm, det var 26 januari...så jag borde ha fått det förra veckan... Kan du vara gravid frågade hon. Nej det tror jag inte sa jag.. Men ändå i fredags morse....hade några gravtest liggandes hemma.. Så jag tänkte jag gör ett test iaf.. Doppade teste och lag det på bänken.. Snabbt kom två streck fram... TVÅ STRECK = gravid stor det på förpackningen... Jag blev helt skakis!! Nej det kan inte vara sant! Rev fram ett nytt test och doppade det i urinet... TVÅ streck igen!! Va??! Helt skakis! Gravid?! Jag?!? Ringde sambon helt skakis, han också chokad! Fan måste till jobbet fort, blev sen.
Det blri inte mycket jobbat det dagenb. Surfade runt massor och läste på olika gravid-sidor. Räknade ut preliminära nedkomst datumet, 6 oktober. Men det kanske inte är så...testen kan visa fel..men kanske kanske..
Efter jobbet skyndade jag till apoteket och köpte 3 olika tester... Gjorde två direkt när jag kom hgem och båda var positiva!! Det ena hade vecko indikator och visade 3+ (veckor). Vilket betyder att jag är i mer än 5e veckan!! Enligt uträknigngar på nätet är jag i 6 veckan!! Helt sjukt!! Jag trode aldrig detta skulle hända mig! Ska ringa barnmorska på måndag och se när man ska komma dit.. Om detta är sant och allt går vägen ska vi alltså ha en liten i början av oktober!!!!

Det gick bra

Det gick bra på gyn i går. Berättade att jag gjort ÄL-test de senaste månadera utan att testa positivt... Hon frågade om jag hade haft mensverk - och det har jag ju haft, jätte ont! Och så frågade hon m jag haft PMS - då nickade sambon.. =) Och båda dessa hör tydligen ihop med ägglossnign såhon tyckte det var ltie märkligt.. Såna tester är ju inte alltid 100% säkra sa hon.. Jag fick i alla fall lämna blodprov där hon sa att man kan se om ÄL skett och så skulle hon skicka en remiss till Sophiahemmet där dom gör en riktig utredning. Undersökningar, prover, sambon får lämna spermaprov mm.. Så nu går vi vidare.

I dag

I dag ska jag till gyn 15:30.. Börjar bli jätte nervös..men det ska nog gå bra.. Älskade T följer ju så klart med! =)


Den 19 april flyger vi till Los Angelses!! Det är en 1-år-sedan GBP-operationen-jubileums-present. Ska bli såå kul! Vi blir borta i 16 dagar. Först blir vi några nätter i LS. Sen hyr vi bil och åker till Las Vegas, Carnd Canyon mm!

Februari

Tänk va tiden går fort! Nu är det redan februari! 10 månader sedan operationen och 48 kg lättare! Har nu bara 4,1 kg kvar till mållvikt 75 kg!!
Folk runt omkring mig säger att jag inte får gå mer ner nu...att jag verkligen är Jätte smal..konstigt, jag som fortfarande inte kan se det... Vet inte om jag känner att jag har mer ork heller.. Tror inte det.

I morgon ska vi till gyn.. Tänkte avboka besöket men gjorde inte det. Nervös över vad hon ska säga.. Men det kan väl inte vara så farligt egentligen..?

Hade sjukt ont i ryggen/magen i går...kändes lite som träningsverk hade svårt att sov ai natt men nu känns det bättre. Undra vad det kan ha varit?

Ska börja pyssla på en GBY-scrapbook. Ska bli kul. Får se om jag kan scanna in resultatet här sen. =)

RSS 2.0