Julen är över

Då var julen över. Har haft en jätte trevlig jul med massa god mat och en hel del julklappar!


Fick ångest i går när tankarna började vandra.. Tänkte så klart på barn. Känner hur tårarna kommer nu också.. Känns så jobbigt! Varför ska fästmannen vilja vara med mig om jag inte kan ge honom barn..?

Kommentarer
Postat av: EllinorO

Din fästman är ju inte med dig för din förmåga att reproducera. Han är ju med dig för att han älskar dig. Annars hade han inte friat.

Han visste ju om det innan han friade. Han gillar dig, han älskar dig precis som du är.



Jag förstår att du är ledsen, jag har också PCOS och fertilitetsproblem, jag har inte ätit piller på 6 år.

Du gör allt du kan för att kunna få barn. Du har gått ner massor i vikt. Det finns hormonbehandlingar, det finns fertilitetsdiet. Adoption, IVF.



Jag vet att det känns surt och ledsamt och mammahjäratat inom dig blöder just nu. Plus att man på något sätt känner sig otillräcklig för att man är den halvan som har svårt att få barn och känner att ens kropp har svikit en.



Tänk så här. Av alla normalfungerande kvinnor och män. De som inte har några som helst problem med fertiliteten de är perfekt matchade för varandra.



Inga hårda skal på äggen, inga problem med olika blodgrupper. Inga problem what so ever. De har i alla fall bara 25 % chans att bli gravida.



och då ska du tänka på att det bara är under ett dygn som man kan bli gravid. Ett dygn. 24 timmar på en hel månad och då ska förhålladena vara helt och hållet perfekta.



Då ska man helst vara under 25. En del hamnar i klimakteriet i början av 30 och är helt mensfria vid 38. Har man svårt att ha ägglossning så spar man på äggen och kan bli gravid högre upp i åldrarna.



Jag förstår att det gör ont. Men du måste sätta det i lite perspektiv, hur svårt det än är.



Tänk så här, ha ett underbart bröllop, gör en hormonbehandling, gå igenom några ivf.



Det är inte försent.



Jag ska försöka se om jag kan hitta föreläsningen( inspelad finns på nätet någonstans) om att det finns ett spektra av äggstockar från vanliga som går i klimaketeriet fort till riktiga pcos med "pärlbandseffekt". Det kanske kan få dig att må bättre.



Kram och jag vet att det är en klen tröst.

2012-01-05 @ 01:23:41
URL: http://olssonskrypin.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0